Beknopte beschrijving van de geschiedenis van het skûtsje "Drie Gebroeders"In november 2013 is overeenstemming bereikt tussen de "Stichting Skûtsjes Doniawerstal", gevestigd in Langweer, en de pas opgerichte stichting "Drie Gebroeders te Gorredijk over de verkoop van het skûtsje "De Swan Fan Donia". De formele eigendomsoverdracht vond plaats op 23 december 2013.
Achter de stichting "Drie Gebroeders" zitten de broers Hans en Roelof Boersma uit Gorredijk en Arend Wisse de Boer uit Sneek.

De geschiedenis van het skûtsje:

Historisch overzicht: Op de website van de stichting "Foar de Neiteam" zijn de gegevens van alle skûtsjes vastgelegd. Dus ook van ons skûtsje,
Klik hier om dit overzicht te bekijken.

Langweer: In dit overzicht ziet u dat het skûtsje in 1997 is gekocht door Langweer. De ombouw van woonboot naar wedstrijdschip + allerlei andere gegevens zijn vastgelegd in een boekwerk. Klik hier om de inhoud van dit boek te lezen of te downloaden.

Drie gebroeders: Nadat het skûtsje door ons is aangekocht is het meteen verlengd op de werf van Jelle Talsma in Osingahuizen en vervolgens volledig gerenoveerd. Kijk op NIEUWS voor een verslag hiervan en hieronder voor een fotoverslag van deze verlenging en renovatie: