We durfden er in 2020 eigenlijk al niet meer op te hopen, maar het is toch gelukt om met een aantal skûtsjes wat wedstrijden te varen! De week zag er natuurlijk heel anders uit dan normaal tijdens een IFKS, maar de gezelligheid was er niet minder om, en het allemaal zelf organiseren had ook wel weer z’n charme.

Met de Drie Gebroeders zijn wij de gehele ‘IFKS-week’ op pad geweest. Van zaterdag t/m woensdag hebben we veel getraind, waarbij we af en toe een mini-wedstrijd tegen ‘Ingelskman’ en ‘Verwisseling’ hebben gevaren die ook op het water waren. Tijdens de trainingen zijn we druk bezig geweest om de boot-handling onder de knie te krijgen. Daarnaast hebben we de kans gegrepen om nog wat met de opstelling te experimenteren, om op die manier naar een ‘vaste’ opstelling voor in ieder geval het seizoen 2020 toe te werken. Dinsdag hadden we een rustdag ingepland. Gezien het heerlijke weer geen straf, en we hadden dan ook snel een zwembad opgezet om heerlijk op Konijneneiland te loungen. Donderdag begonnen de oefen-wedstrijden. De eerste wedstrijden vonden plaats op het Tjeukemeer met Skûtsje ‘Ale’, ‘Verwisseling’, ‘De Trije Doarpen’, ‘Redbad’, ‘Blauhus’ en ‘Deviatie Aldegea’. De wind was matig, maar wedstrijden waren wel mogelijk en we hebben een paar leuke potten gevaren! 

 

 

Vrijdag was de wind ver te zoeken op het Tjeukemeer, de zon daarentegen liet zich van z’n beste kant zien. Het was bakken op die stalen bak, en tussen de potten door moest er dan ook gezwommen worden om enigszins af te koelen. Al met al niet slecht gezeild, maar we hebben het wel maar bij drie potjes gehouden. Tijdens 1 van deze potjes hebben we een belangrijke mijlpaal behaald, onze eerste overwinning!!

 

 

Zaterdag hebben we onze biezen gepakt en zijn we naar Sloten verkast. Daarnaast hadden we een hitterecord te pakken. Dit in combinatie met weinig wind heeft ons doen besluiten om pas aan het einde van de middag het water op te gaan, toen de zon iets minder was, en de wind iets toenam. Het skûtsje ‘Ingelskman’ sloot zich ook bij het wedstrijdveld aan, waarmee we ook de beschikking hadden over een startschip met een indrukwekkende toeter.

 

 

Zondagochtend stond er spektakel op het menu. Na een aantal wedstrijden met weinig wind, ging het nu dan toch echt wapperen! De boot en het team hebben zich prima gehouden, en ook met deze harde wind hebben we een overwinning weten te bemachtigen! 

 

 

Al met al kijken we terug op een waanzinnige week, waar we zowel zeiltechnisch als qua gezelligheid tevreden op terug kunnen kijken! Met dank aan Skydrone Sloten voor de waanzinnige foto’s!

Deelnemende skûtsjes bedankt, en IFKS 2021, here we come!

Categories:

Tags:

Comments are closed