WINTER UPDATE

Het nieuwe zeilseizoen staat voor de deur en we kunnen niet wachten om weer het water op te gaan met ons skûtsje Drie Gebroeders! Achter de schermen is er deze winter weer een hoop gebeurd.

Kluswinter
Terwijl de lente officieel haar intrede heeft gemaakt, wordt er nog hard gewerkt door het hele team om ons schip zeilklaar te maken voor komend seizoen. De Drie Gebroeders is weer van een goede lik verf voorzien, en ook het houtwerk staat weer strak in de lak. Het skûtsje is nu weer helemaal klaar om het water op te gaan en we zijn erg tevreden over het resultaat van onze winterse arbeid. Ook hebben we nieuwe fok besteld bij Molenaar. Wanneer het schip weer te water gaat (begin april), zal op weg naar Heeg de nieuwe fok worden opgehaald.

B-klasse
Die nieuwe fok komt precies op het goede moment, want… (tromgeroffel)…  we zijn door naar de B-klasse! Na vorig jaar de 5e plek bemachtigd te hebben in de C-klasse, hadden we de hoop dat er twee schippers uit de hogere klassen zouden stoppen. Daarmee zouden twee extra plekken voor promotie naar de B-klasse vrijkomen (normaal promoveert alleen de top 3).
Hoewel verschillende geruchten ons al hoop gaven, was het tot op de definitieve inschrijf deadline van het nieuwe seizoen nog spannend. Gelukkig bleken de geruchten waar te zijn en mogen wij komend jaar starten in de B-klasse!
Dit voelt als de ultieme beloning voor ons harde werk van vorig jaar en we gaan er alles aan doen om ook in de B-klasse hoge ogen te gooien.

Bemanning
Tot slot willen we melden dat we drie nieuwe teamleden hebben mogen verwelkomen. Jette, Tom en Martijn komen het team versterken, welkom! Zij zorgen voor een frisse wind in ons team en met zijn allen hebben we er alle vertrouwen dat we weer mooie prestaties gaan leveren op het water. 

Categories:

Tags:

Comments are closed