Dit weekend waren we op ons thúswettter voor de Slach om Heech en streden we om het zwaard mee naar huis te nemen! De vorige twee edities hebben we gewonnen (in de C-klasse), dus we moeten de eer hoog houden. Hieronder de wedstrijdverslagen:

Zaterdag:

We startten vandaag met dertien concurrenten uit de B-klasse met een zachte en wisselende wind.De eerste wedstrijd waren we door de zachte wind te laat bij de startlijn. Vervolgens te maken gekregen met een discutabele sb-bb situatie, een ton geraakt en een strafrondje gedraaid. Kortom, een waardeloze pot gevaren en als laatste gefinisht.Het was dus zaak om bij de tweede wedstrijd uit een nieuw vaatje te tappen. Start was niet gek, maar bij de eerste boventon helaas toch niet goed uitgekomen. Gedurende de wedstrijd geprobeerd naar voren te zeilen. Helaas toch geëindigd met een teleurstellende 12e plek.

Zondag:

Vanochtend stond er een mooi windje á 8 knopen en zomerse temperaturen. Mooie dag om te gaan vlammen dus!Bij de eerste wedstrijd kwamen we niet goed weg bij de start. Gedurende de wedstrijd bleef het team geconcentreerd en hebben we goed naar voren kunnen zeilen. Finish als 9e.Bij de tweede pot een goede start bij het schip, waardoor we in de kopgroep om de boventon draaiden. Voelde goed om bovenin mee te zeilen! Onze concurrenten zaten erg dicht op elkaar en wisselden continu van positie tijdens de wedstrijd. Door een paar foutjes hebben we helaas enkele plekken ingeleverd. Richting de finish kakte de wind er volledig uit. Finish als 5e. De derde pot is wegens gebrek aan wind niet doorgegaan. Dat is jammer, want gezien onze stijgende lijn van dit weekend hadden we waarschijnlijk een podiumplek gepakt ????.

Al met al niet tevreden met het eindresultaat, maar wel met de wijze waarop we er als team mee om gegaan zijn. Bovendien, de IFKS is nog ver en je moet nooit te vroeg pieken. Het is dit weekend duidelijk geworden dat we veel snelle concurrenten hebben die allemaal promotie naar de A hopen af te dwingen. We moeten aan de bak dus!!

Het volgende trainingsmoment zijn de sprintwedstrijden bij Sloten op 15 juli. Dank aan al onze fans, vrienden en sponsors voor de onuitputtelijke support bij onze hoogte- én dieptepunten.

Categories:

Tags:

Comments are closed