De voorspelde harde wind was een feit, waardoor er zaterdag geen wedstrijden door konden gaan. Zondag waren de voorspellingen wat minder, maar nog steeds hard. Vanaf de wal zagen we de A over de baan vliegen, wat betekende dat de wedstrijden vandaag wel door zouden gaan. Met goede moet gooiden we de trossen los en begonnen we met inzeilen.

Eenmaal op de plas merkten we dat er niet veel andere B-schepen aan het inzeilen waren, en de start werd eerst ook uitgesteld. We besloten het tuig even naar beneden te gooien en af te wachten wat de wedstrijdcommissie zou gaan besluiten. Toen ineens de rattenstaart er uit en het 5 minuten sein! Als de wiedeweerga hebben we het zeil weer gehesen. Sommigen zeggen dat we het hele veld naar de kleedkamer hebben gestuurd, anderen zeggen dat maar één andere tegenstander ook het wedstrijdveld betrad; It Gaastmarder Skûtsje, die net achter ons startte.

Uiteindelijk hebben we bij de 2e boventon de wedstrijd gestaakt. Verder zeilen zou alleen maar een slijtage slag zijn voor zowel het schip als bemanning. Maar was het een goede oefening waaruit blijkt dat we ook met harde wind de boot onder controle hebben. Volgende maand hebben we nog een training met andere boten, op het trainings-/wedstrijdweekend in Sloten. Hopelijk hier stabieler weer zodat we meer wedstrijdjes kunnen starten!

Categories:

Tags:

Comments are closed